Kylän esittely

Harjumaan kylä sijaitsee Etelä-Savossa  vt 13:n varrella.Matkaa Mikkelin keskustasta Jyväskylään päin on n. 20 km. Kylä on muotoutunut  Kyyveden ja Puulan väliselle laajalle alueelle. Kylän suurimmat järvet ovat  Rauhajärvi ja Pesäjärvi. Kangasniemen rajalla Kyyvesi laskee Rauhavirtaa pitkin Rauhajärveen, joka puolestaan laskee Läsäkosken kautta Puulaan. Harjumaan kylän kalastusasioita hoitaa Rauhajärven osakaskunta, joka  kuuluu Kyyveden osakaskuntaan (kalastusasioista lisätietoa rauhajarvenosakaskunta.fi).

Harjumaan kylän keskustassa sijaitsee Harjumaan Kajastus ry:n ylläpitämä Seurojentalo, jonka yhteydessä on urheilukenttä sekä kylän yhteinen aluejätepiste.

Seurojentalolla järjestetään lähinnä kesäaikaan erilaisia tapahtumia kyläläisille ja kylän vapaa-ajan asukkaille. Kesäviikonloppuisin Seurojentalolla palvelee kesäkahvila. Kahvilan yhteydessä on kirpputoripöytiä ja itsepalvelukirjasto.

Kylän kaunis uimaranta sijaitsee Pesäjärven rannalla. Myös matonpesu onnistuu rannalla olevalla pesupöydällä, jonne vesi pumpataan käsipumpulla järvestä.

Kylän toinen urheilukenttä sijaitsee entisen kyläkoulun pihapiirissä Rukkiojantien varrella. Kyläläisillä on kentälle käyttöoikeus.

Talvisin kylällä on valaistu hiihtolatu, joka lähtee Mainuntiellä sijaitsevan riistamajan pihasta.

Kylän tapahtumista ilmoitetaan kylätiedotteilla muutaman kerran vuodessa. Tiedotteita jaetaan kylän heittolaatikoihin ja ilmoitustauluille. Tiedotteen voi saada myös sähköpostiinsa. 

Harjumaan kylä löytyy Facebookista nimellä Harjumaa-Järvi-Suomen sydämessä Mikkeli-nimisen kaupungin kupeessa -nimellä. Instagramissa olemme harjumaan_kylatoimikunta.