Varttuneen väen kerho

Lokakuusta toukokuulle on torstai-iltapäiväisin vilskettä rivitalon pihamaalla. Pihan toisella reunalla Pajunkissassa lapset ovat päivälevolla kun kylän varttuneempi väki kokoontuu kerhohuoneelle. Istumapaikat uhkaavat välillä loppua, niin suosittu on Varttuneen Väen Kerhosta tullut.

Kerhon ohjelma vaihtelee. Kuulumisia vaihdellaan, muistellaan menneitä, lauletaan, luetaan ääneen kirjoja ja tietysti nautitaan makoisat päiväkahvit.

Terveyden vaaliminen on tärkeä teema kerhon toiminnassa. Kerhossa hoidetaan niin mieltä kuin kehoakin. Juttelu ystävien kanssa pitää mielen virkeänä ja vanhojen tapahtumien muistelu auttaa muistin hoidossa.

Muistihoitaja kävi kevättalvella kerhossa ja antoi vinkkejä muistin ylläpitoon. Tuli paljon hyviä vinkkejä aivojen jumppaamiseen. Esimerkiksi, jos nimimuisti on huono, niin kannattaa miettiä joku adjektiivi nimen yhteyteen; myhäilevä Matti tai pirteä Pirjo. Ja jos avaimet ja rahapussi ovat aina hukassa, niin kannattaa laittaa ne aina samaan paikkaan, kun tulee kotiin.

Myös diabeteshoitaja vieraili kerhossa. Varmasti oli jokaiselle hyvä kerrata, millä toimin voi estää diabeteksen puhkeamisen. Kuulimme myös viimeisimmät diabeteksen hoitosuositukset. Saimme mittanauhat, joilla sitä vyötärönympärystä voi silloin tällöin tarkkailla. Ja ne ahvenet saa paistaa voissa, kunhan ei harrasta sitä joka päivä.

Jalkahoitaja ja hieroja ovat olleet odotettuja vierailijoita kerhossa. Hoitoajat täyttyvät hetkessä. Kevein jaloin ja vetrein lihaksin on mukava palata kotiin kerhosta.

Kylän fysioterapeutti kävi esittäytymässä. Hän aloitti kesän kynnyksellä vastaanoton kylällä. Toivottavasti kyläläiset osaavat hyödyntää palvelun kylällä.

Pikkujoulut juhlittiin riisipuuron ja rusinasopan merkeissä. Mantelikin löytyi puurosta. Pienet lahjapaketit vaihtoivat omistajaa.

Hieman kuvasatoa pikkujoulun juhlinnasta:

Ja pikkujoulujen jälkeen alkoikin tuima pakkastalvi. Mutta ei huippupakkanenkaan säikäyttänyt senioreita. Kerhoa pidettiin lähes joka viikko ja osallistujia riitti.

Kelien lämmettyä huhtikuussa kerholaiset suuntasivat Pesäjärvelle pilkkimään ja makkaraa paistamaan. Pilkkimestariksi pääsi Mauri, joka sai koko kilpailun ainoan kalan. Mutta saalis ei ollutkaan pääasia, vaan mukava yhdessäolo.

Toukokuun lopulla kerholaisia alkoi poltella jo puutarhatyöt ja kerho jäi kesätauolle. Kesällä säilötään kesän maut pakkasiin ja kellareihin ja sadonkorjuun jälkeen syksyllä on taas aikaa kerholle.

Heinäkuussa kerholaiset kokoontuivat yhteiselle teatterireissulle Kangasniemelle. Linja-autolastillinen kyläläisiä kävi nauttimassa Votkaturistit-näytelmästä ja lämpimästä säästä.

Ensi talven kerhossa voidaan muistella, kuinka kuuma tämä kesä olikaan.


 
Powered by Smart Kotisivutyökalu