Neljäsluokkalaiset juhlivat itsenäistä Suomea

Mikkelin alakoululaiset juhlivat itsenäistä Suomea ennakkoon jo perjantaina 4. joulukuuta 2009. Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander oli kutsunut kaikki neljäsluokkalaiset lapset perinteiseen itsenäisyyspäiväjuhlaan konserttikeskus Mikaeliin.

Juhlaan osallistui noin 550 oppilasta opettajineen. Lapset olivat valmistautuneet tilaisuuteen jo etukäteen. He olivat harjoitelleet valssia ja sitä, miten käyttäydytään kättelyssä.

Harjumaan neljäsluokkalaiset osallistuivat juhlaan opettajansa kanssa. 

 

OPPILAIDEN KIRJOITELMIA PÄIVÄSTÄ:

 

Tomas:

Perjantaina me neloset menimme Mikaeliin itsenäisyyspäivää viettämään. Menimme sinne linja-autolla. Kun olimme perillä, kättelimme kaupungin johtajaa ja saimme lasit, joissa oli simaa. Yht´ äkkiä alkoi puhe, josta en ymmärtänyt yhtään mitään. Sitten saimme juoda laseista. Veimme ne pöydälle. Sitten menimme jonnekin saliin ja katsoimme siellä esityksiä pari tuntia. Kun tulimme takaisin aulaan, siellä oli ruokaa mm. porkkanaa, sipsiä ja kurkkua. Kun olimme syöneet, alkoi disko. Siellä oli hullu meteli. Kun disko loppui lähdimme koululle.        
 
Timo:
 Menimme nelosluokan kanssa Mikaeliin bussilla. Siellä jouduttiin odottamaan pitkään. Näin siellä vanhan luokkani. Katsoimme esityksiä isossa salissa. Sen jälkeen söimme. Katselin siellä paikkoja. Siellä sai tanssia, mutta minä en tanssinut. Kaikki kiljui koko ajan. Siellä oli tosi iso vessa. Sitten lähdimme takaisin koululle bussilla.
 
 
Lauri:
 
Kävimme perjantaina itsenäisyysjuhlissa Mikaelissa. Siellä oli paljon ruokaa ja tanssia. Siellä juotiin maljakin. Minä pidin eniten ruuasta ja tanssista. No, kyllä maljakin oli ihan hyvää. Timolla oli varmaan hauskinta, kun näki vanhan luokkansa. Se vaan jutteli niien kanssa koko ajan. Me nähtiin joku esitys, missä joltain äijältä putosi tekoviikset. 
 
 
Nea:
 
Neloset olivat itsenäisyyspäiväjuhlissa. Siellä oli kivaa. Siellä oli ruokana porkkanoita, kurkkuja, viinirypäleitä, juustoa ja sipsejä. Siellä oli myös esityksiä ja disko. Ensin oli kättely ja saatiin alkujuomat. Seuraavaksi siirryttiin Martti Talvela saliin. Sitten oli ruoka-aika ja sen jälkeen disko. Juhlan päätyttyä lähdimme linja-autolla koululle ja kotiin.
 
 
Martta:
 
Me menimme Mikaeliin linja-autolla. Mikaelissa piti odottaa kauan se samppanjalasi kädessä, että saa juoda sen. Kun olimme juoneet, niin menimme ylös syömään. Syönnin jälkeen tuli diskomusiikkia. Minä en tanssinut. Kun sitä diskomusiikkia alkoi kuulua, niin
sitten sai liikkua vapaasti. Minä ja Nea oltiin kokoajan kahdestaan ja välillä Valtterin kanssa, koska sillä oli kello. Sitten lähdimme koululle.  
 
Valtteri:

 Kävimme perjantaina itsenäisyyspäiväjuhlassa. Menimme bussilla Mikaeliin. Kaupunginjohtaja Kimmo Mikander ja Seija Manninen kättelivät meidät. Saimme juomat sen jälkeen. Sitten kuuntelimme Kimmo Mikanderin puheen. Sen jälkeen katsoimme esityksiä ja lauloimme Maamme-laulun. Sitten söimme juustopaloja, lihapullia, mandariinin palasia, viinirypäleitä, sipsejä ja dippikastiketta. Kävelimme ympäri taloa. Kävimme tanssimassa. Sitten lähdimme koululle. Mikaelissa oli kivaa!

 

 

 
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu