Kevätretkellä 31.5.2010
 
Jemina Lampinen 1. lk
 
Kävimme jäätelötehtaalla Turengissa, Hämeen linnassa, Ypäjällä Hevosopistolla ja kaupassa. Kohteissa oli kivaa. Mukavinta oli olla hevosopistolla.
 
Jani Haikarainen 1. lk
 
Kävimme hevosopistolla, Hämeen linnassa ja jäätelötehtaalla. Hauskaa oli syödä jäätelöä.


 
Ella Hänninen 2. lk
 
Kävimme Turengin jäätelötehtaalla jäätelöbaarissa, Hämeen linnassa ja Hevosopistolla. Kohteissa oli tosi kivaa. Mukavinta oli syödä jäätelöä ja hevosopistolla ratsastaminen ja kärryajelu.
 
 
Netta Hämäläinen 2. lk
 
Kävimme jäätelötehtaalla, Hämeen linnassa ja Ypäjällä Hevosopistolla. Jäätelötehtaalla saimme jäätelöä, Hämeen linnassa oli opaskierros ja Ypäjällä pääsimme talutusratsastukseen ja kärryajelulle. Mukavinta oli ratsastaa.
 

 
 
Lauri Ollikainen 4 lk
 
 
Ensin saavuimme Turengin jäätelötehtaalle. Siellä saimme kolme jäätelöä ja ilmaiset matkamuistot. Emme päässeet käymään tehtaalla, mutta näimme videon millaista siellä on. Sitten suuntasimme Hämeen linnaan. Siellä me vain kuuntelimme opasta. Linnan sisällä oli esim. toivomuskaivo, kuninkaansali, vankila ja kappeli. Sen jälkeen menimme Ypäjän hevosopistolle. Siellä oli talutusratsastusta ja kärryajelua. Kärryajelu oli kivaa. En edes koittanut ratsastaa.
 
 
Sonja Nousiainen 3 lk
 
 
Me lähdimme jossain seitsemän tienoilla koululta. Meidän ensimmäinen kohteemme oli Turengin jäätelötehdas. Meille esiteltiin paljon uusia jäätelöitä. Ensin meille annettiin yhdet Marianne-jäätelöt. Mutta ne jotka eivät voineet syödä, saivat jotain muuta 
laktoositonta. Sitten katsoimme yhtä jännää videota. Opin, että tunnissa valmistetaan kaksikymmentätuhatta jäätelöä. Seuraava kohteemme oli Hämeen linna. Se oli tosi mielenkiintoinen paikka, koska siellä oli pidetty pienessä pimeässä huoneessa naisvankeja. Viimeinen kohteemme oli Ypäjän hevosopisto. Siellä näimme paljon kaikennäköisiä hevosia. Pääsimme seuraamaan hevosen kengitystä. Kengitys kestää suunnilleen kaksi tuntia. Sen jälkeen tuli hevoskärryajelut ja talutusratsastus. Minä kävin kolme kertaa hevoskärryajelulla ja yhden kerran talutusratsastuksessa. Sitten menimme syömään ja suuntasimme nenän kohti Mikkeliä.Kasper Kontio, Aleksi Hänninen 5 lk
 
 
Kävimme kevätretkellä Turengin jäätelötehtaassa Hämeenlinnassa, ja Ypäjän Hevosopistolla. Turenki oli hauska paikka. Söimme jäätelöä kolme kappaletta, katsoimme videon tehtaalta, ja kuuntelimme, kun Armi eli oppaamme kertoi kaikesta siihen liittyvästä. Jatkoimme matkaa Hämeen linnaan. Linnassa oli opastettu kierros. Se kesti tunnin. Siellä oli paljon lattialuukkuja. Siellä oli myös paljon kiinnostavia juttuja esim. syvä kaivo. Vankiselli oli aika kiva paikka varsinkin, kun valot sammutettiin. Kuninkaan ja Kuningattaren huoneet olivat hienoimmat. Sieltä lähdimme Ypäjälle. Siellä oli ainakin 100 hevosta. Siellä oli paljon erilaisia hevosia. Kiersimme kolme kertaa kärryajelun. Söimme siellä ruuan. Kotimatkalla käytiin Renkomäen ABC:llä. Ostin sieltä karkkeja ja limpparia. Kaikki paikat olivat melko hauskoja. Olimme koululla kello 21.00, juuri aikataulun mukaan. Turenki olisi ollut hauska paikka jos tehtaalle olisi päässyt.
 


 
 
Annu Saksa ja Ia Haapea (yhdistetty) 6 lk
 
Lähettii 31.5.2010 kevätretkelle Turenkiin ja Hämeen Linnaan sekä Ypäjän hevosopistolle. Ekana mentiin Turengin jäätelötehtaalle. Sinne mentiin pientä mutkaista tietä, jossa aika monelle tuli pahaolo. Siellä perillä emme päässeet kun jäätelöbaariin, koska sinne tehtaaseen sisään ois menny muuten hirveesti pöpöjä ja silleen. Siellä saatiin maistaa uudet marianne jäätelöt ja 2 muuta, mitkä jokainen sai valkata ite. Mehujäät semmoset kierretyyppiset olivat aika suosittuja. Sieltä saatiin kans matkamuistot ja silleen :D Siellä oltiin noin tunti. Ja siellä oli semmonen melkeen meidän kokoinen pingviinihahmo ja se oli ihan siika ihana ;DD Siellä oltiin tunnin verran. Aikuiset ei päässy sinne vaan ne vietiin kaupunkiin siks aikaa. Turengista ajettiin puol tuntia Hämeen Linnaan. Hämeen Linnassa oli opastettu kierros. 0-3 oli oma porukka ja sitten 4-6 toinen porukka. Linna oli hieno ja jännä. Ei saatu kiertää ihan koko linnaa vaikka se ois ollu kiva. Siellä meni ehken joku 45min. Sitten syötiin vähän eväitä ja sitten jatkettiin matkaa Ypäjälle hevosopistoon. Sinne oli tunnin matka. Ypäjällä meille tuli kaksi opasta. Toinen kertoi ja toinen vahti et kaikki pysyis mukana. Käytiin ravureitten tallissa ja sitten isoimmassa tallissa, jossa oli 100 hevosta. Siellä oli hevosille oma solarium. Sitten me nähtiin ku yks oppilas kengitti hevosta. Sitten oli joko kärryajelu tai talutusratsastus. Me molemmat käytiin kaks kertaa kärryajelussa ja viimeinen oli paras. Oltiin vikan hevosen kyydissä joka oli rieppain ja kuskit oli parhaita. Ia hytkyi kyydissä xDD Sitten käytiin talutusratsastuksessa. Ia meni Lautturilla ja Annu meni Lissulla ja Hikulla. SE oli kivaa! Sitten syötiin siellä lihapullia ja perunamuusia ja jälkkäriks suklaavanukasta : ) sitten lähetiin kotiin. Kotimatka oli kiva ja pysähdyttiin Renkomäen ABC:seellä. Sieltä osteltiin jotain kivaa ja silleen. Kotimatka ei ollut pitkä vaan oikein kiva. Muutenkin retki oli kiva ja nyt voi lähtee hyvillä mielin pois täältä koulusta!

Katso lisää kuvia KUVAGALLERIASTA!
 
Powered by Smart Kotisivutyökalu